Ameland is een zeer hondvriendelijk eiland. Er is niet fijner dan met je hond samen op vakantie te kunnen. Er is goed nieuws: Dit kan op Ameland!

Op de stranden van Ameland mogen honden vrijwel overal los, mits ze goed luisteren. Op de (bewaakte) badstranden, in de dorpen en in de bossen zijn honden van harte welkom, mits ze netjes aan lijn lopen. Dit maakt Ameland een heel geschikt eiland op samen met je hond(en) op vakantie te gaan.

Dagje strand met je hond

Om volop te kunnen genieten van de zonsondergang of een heerlijke ochtend/ middag bij een strand op Ameland is het goed om wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Neem vooral genoeg eten, drinken en zonnebrandcreme mee voordat je vertrekt naar de zee. Controleer voordat je het water in gaat de vlaggen en borden voor de veiligheid. Maar bovenal is het belangrijk om, voordat je gaat zwemmen te controleren of het water niet te koud is. Het klinkt allemaal heel logisch, maar helaas is dat niet altijd het geval. In de winter kun je je snel vergissen met de koude zeewind. Zorg daarom dat je je goed inpakt. Na al deze voorzorgsmaatregelen is het dan echt tijd om volop te genieten van het uitzicht, de brede stranden en natuurlijk de zee. Op zoek naar een leuk verblijf? Check de pagina overnachten op ameland.

Hond op strand