De adventure run op Ameland is een wedstrijd en recreatie loop die gehouden wordt in december. De Ameland Adventurerun is een unieke sportieve traditie op het Waddeneiland Ameland. In december 2004 vond de eerste editie plaats en er staan nu jaarlijks al 2000 deelnemers aan de start! Lees hier alles over dit evenement.

De afstanden van de Adventure Run

Er kan in 2019 ook weer gekozen worden uit de volgende afstanden: 21,1 km wedstrijd- en recreatieloop en de 10 km en 5 km recreatieloop. Daarnaast is er ook een Kids Run van 1 en 2 km. De datum is inmiddels ook bekend. Dit is 14 december 2019.

Start en Finish

Voor alle afstanden is de start en finish midden in het gezellige centrum van Nes. Dit jaar weer op de Reeweg. Middels startvakken is een indeling gemaakt voor de verschillende startgroepen. Volgt u daarbij de routeborden en de aanwijzingen van de vrijwilligers op.

Inschrijving

Vanaf 14 april 2019 kan er weer ingeschreven worden voor de adventure run. Wees dus op tijd met aanmelden, zodat je dit evenement niet mist.

Handige informatie

  • Leden van de Atletiek Unie krijgen € 2,00 korting op het inschrijfgeld.
  • Inschrijving is inclusief bootkaartje voor personenvervoer Holwerd-Ameland v.v., een fraaie medaille en een speciaal Adventurerun 2018 aandenken.
  • Bootticket is geldig t/m 15 december voor bootreis Holwerd-Ameland (dus ook alle dagen ervoor), retour is geen controle.
  • Amelander deelnemers krijgen € 12,00 korting op het inschrijfgeld.
  • Bij de deelnemers die na 20 november inschrijven is geen bootticket inbegrepen. Zij  dienen het startnummer op te halen bij het secretariaat op Ameland.
  • Bij de deelnemers uit Duitsland is geen bootticket inbegrepen en dienen het startnummer op te halen bij het secretariaat op Ameland.

Bekijk hier de routes van de adventure run.