Er zijn genoeg activiteiten op Ameland voor Jong en Oud. Zodra je het strand op gaat kan je heerlijk genieten van het strand en de zee.

Ameland is puur genieten. Met leuke dorpjes waar je kan shoppen en restaurants om uren te dineren. Ook kan je er voor kiezen een likeur te proberen genaamd Nobeltje. Wat er precies in zit is natuurlijk het geheim van het eiland.

HOTSPOTS op Ameland

Het Strandpaviljoen in Ballum heeft een verfijnde kaart en sympathieke bediening. Check buiten het seizoen wel even of ze open zijn voor je erheen gaat.

In Nes vind je een prachtig terras dat van Heeckeren heet. Hier kun je gezellig s’avonds zitten samen met je partner of met vrienden. Het terras bestaat uit mooie banken met kussens waar je heerlijk kan loungen. Ook zijn er heaters aanwezig mocht het koud worden.

Vuurtoren Bornrif

Misschien wel de hotspot die het meeste opvalt, de vuurtoren. Deze vuurtoren is gebouwd is gebouwd in 1880 en heeft een lengte van 55 metere. Sinds 2005 is de vuurtoren niet meer in gebruik. Wel worden er dag en nacht nog camera’s gebruikt die alles in de gaten houden. Je komt natuurlijk voor het prachtige uitzicht dat je boven staat te wachten. De trap van de vuurtoren bestaat uit 236 treden die je uiteraard kan proberen mocht je dit leuk vinden. Dit geeft je een bijzonder uitzicht over het eiland en de zee.

Vuurtoren Bornrif op Ameland

Doen

Ameland is zo’n 27 kilometer lang; een fietstocht van de ene naar de andere kant is prima te doen. Je kan prachtig door de deunen fietsen. Mocht het (te) hard waaien, dan kun je altijd gebruik maken van een elektrische fiets. Er zijn meerdere bedrijven die fietsen aanbieden. Er zitten twee aanbieders in Nes en 1 in Hollum. Hier kan je eenvoudig fietsen huren.

Ook leuk is het om van strandpaviljoen naar strandpaviljoen te wandelen en jezelf belonen met een kop koffie of een biertje.

NOBELTJE

Dit likeur bestaat al sinds 1902 en is nauwelijks verandert. Het drankje is een creatie van Willem Barend Nobel, die in 1902 in het dorpje Ballum café Nobel opende.

ONTDEKKEN

Wat je eigenlijk niet mag missen zijn de paardenreddingsboot demonstraties.

Dit is een stukje historie van Ameland. Vroeg trok namelijk een tiental paarden de reddingsboot op zee bij een scheepsramp of als er een drenkeling te water was. Via VVV ameland kan je meer informatie vinden over deze activiteit.

Een andere bezienswaardigheid is ‘t Oerd, een uniek natuurgebied vol planten en vogels die je nergens anders ziet. De Oerd is ook 1 van de boten die je naar het eiland brengt. Het Oerd is het meest bekende en meest toegankelijke natuurgebied . Je kunt hier prachtig wandelen en je kan met de natuur oog in oog komen te staan met de reetjes die hier bij tientallen tegelijk rondlopen.

Het oerd op Ameland