Ondertussen ben ik een groot fan geworden van Ameland. Daarom wil ik jullie graag wat vertellen over de leukste dingen die je kan doen op Ameland. Zelf ben ik vrij sportief en houd ik erg van actieve dingen doen. Op Ameland zijn hier genoeg mogelijkheden voor.  Lezen jullie mee met deze 5 dingen die je moet doen wanneer je op Ameland bent?

1. Fietsen op Ameland

Ameland is het leukst wanneer je met de fiets gaat. Al fietsend komt u langs de vier dorpen van Ameland: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Het oudste huis van Ameland is vinden in Hollum. Hietr staat een huis dat gebouwd is in 1516. Tijdens uw fietstocht kunt u ook een bezoek brengen aan het Bunkermuseum, gelegen in de duinen ten westen van de vuurtoren in Hollum. Ook kunt u een bezoek nemen aan de prachtige vuurtoren Bornrif, waar 236 traptreden je naar een prachtig uitzicht brengt.

Ameland is zo’n 27 kilometer lang; een fietstocht van de ene naar de andere kant is prima te doen. Je kan prachtig door de duinen fietsen. Mocht het (te) hard waaien, dan kun je altijd gebruik maken van een elektrische fiets. Er zijn meerdere bedrijven die fietsen aanbieden. Er zitten twee aanbieders in Nes en 1 in Hollum. Hier kan je eenvoudig fietsen huren. Meer weten over wat je kan doen?

2. Een bezoek brengen aan het dorpje Nes

Wil je een dagje winkelen en een terrasje pakken dan is Nes het ideale dorpje om naartoe te gaan. Er zijn diverse winkeltjes en terrasjes waar je heerlijk kan vertoeven. Je kan zelfs s”avonds naar restaurant van Heeckeren gaan waar je heerlijk buiten kan zitten onder de heaters. Ook is het mogelijk om een dansje te wagen in de Lichtboei of de Swinging Mill.

molen in nes

3. Een Nobeltje drinken

Dit likeur bestaat al sinds 1902 en is nauwelijks verandert. Het drankje is een creatie van Willem Barend Nobel, die in 1902 in het dorpje Ballum café Nobel opende.

4. De paardenreddingsboot demonstraties zijn een leuke bezienswaardigheid

Dit is een stukje historie van Ameland. Vroeg trok namelijk een tiental paarden de reddingsboot op zee bij een scheepsramp of als er een drenkeling te water was. Via VVV ameland kan je meer informatie vinden over deze activiteit.

5. Een bezoek brengen aan ‘t Oerd

Een andere bezienswaardigheid is ‘t Oerd, een uniek natuurgebied vol planten en vogels die je nergens anders ziet. Je kan zelfs een heerlijke wandelroute doen, waarbij je de meeste prachtige plekjes ziet. Dit is ideaal te doen met het gezin of gewoon alleen.